Projects - general information


Here you will find some general information about how projects are organized in MIT FabLab.
Her finner du en samleside med alle videoene som ligger på dette nettstedet;

Her kan du sjekke om det finnes liknende produkter / patenter som det du tenker på/jobber med: 

www.european-patent-office.org
https://dbsearch.patentstyret.no/
http://www.uspto.gov/patft/index.html


Her er informasjon om  tilbudet til Innovasjon Norge og NT - programmet:

- Innovasjon Norge

- NT-programmet

ide.jpg Etter fjernsynsprogrammet ”Faktor” om Haakon Karlsen og MIT-FabLab ble vi kontaktet av svært mange med gode ideer. Vi har blitt konfrontert med nyskapende og kreative ideer basert på forskjellige realiseringsbehov. En tilbakevendende problemstilling er at oppfinnere og innovatører har møtt store problemer i konkretiseringen av sine ideer.


MIT-FabLab Norway er blitt en kreativ arena for folk flest med gode ideer. Vi åpnet dørene i det nye anlegget 13. august i 2005 og har i løpet av den tiden som er gått hatt mye større aktivitet enn det vi hadde forventet. Vi har på kort tid fått til svært mye selv om utviklingen har blitt noe annerledes en det vi hadde tenkt.Våre initierende planer for produktutvikling og kommersialisering har ikke gått som planlagt. Dette har vi gjort noe med ved å ansette en dedikert  prosjektkoordinator. Denne personen skal jobbe med koordinering av delprosjekter og teknisk koordinering / tilrettelegging ved prosjekter på MIT FabLab.    

FabLab sin rolle innenfor eksterne prosjekt er å være en støttespiller som kan bidra med teknologisk utstyr, prosjektveiledning, kompetanse, nettverk og rådgiving i produktutviklingen. Vi vil også være behjelpelig med søknadsprosesser for å skaffe midler til utvikling.
I og med at vi opererer med en relativt lav bemanning og har begrenset med ressurser til rådighet så ber vi om forståelse for at prosessene kan ta tid.

Har du en ide eller et prosjekt som du ønsker hjelp med så kan du ta kontakt med oss gjennom ett av disse skjemaene:

- Nettbasert skjema

kontaktliste_REV2.pdf skjema_henvendelser.pdf (20.74 KB)